رژیم درمانی
رئالیتی شو پدر خوانده

سریال خون سرد

پوست شیر

سریال جیران

بیم و امیدحذف یا بقای وزنه برداری در المپیک

تاریخ : 1396.03.21
نظرات : 0

پاسارگاد اسپورت : ورزش وزنه‌برداری در خطر حذف از بازی‌های المپیک قرار گرفت.

 

 

وزنه برداری المپیک

 

رسوایی‌های پیاپی دوپینگ وزنه‌برداران در بازی‌های المپیک ٢٠٠٨ پکن، ٢٠١٢ لندن و ٢٠١٦ ریودوژانیرو در حالی رو به افزایش است که کمیته بین‌المللی المپیک (IOC)، رسما به فدراسیون جهانی وزنه‌برداری هشدار داده در صورتی که نتواند جلوی این بحران را بگیرد، در المپیک ٢٠٢٤، این ورزش جایی در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا نخواهد داشت. وزنه‌برداری در حالی یکی از مدال‌آورترین رشته‌های حاضر در المپیک است که در مقابل در سه دوره اخیر بازی‌ها بیشترین ورزشکاران دوپینگی را داشته است. 
طوری که در المپیک ٢٠٠٨ پکن در بخش مردان ١١ وزنه‌بردار متهم به دوپینگ شدند که یک مدال طلا، دو نقره و دو برنز سهم این ورزشکاران دوپینگی بوده است. در بخش بانوان نیز ١٥ وزنه‌بردار دوپینگ کرده بودند که سه مدال طلا، چهار نقره و چهار برنز از بین این نفرات کسب شده بود. در المپیک ٢٠١٢ لندن نیز ١٠ نفر در بخش مردان دوپینگ کردند که دارندگان یک مدال طلا، دو نقره و یک برنز در بین آنها بودند. همچنین در بخش زنان ١٣ وزنه‌بردار دوپینگی شدند که تنها سه نفر این جمع مدال‌آور نبودند. سه مدال‌آور طلا، ٢ نقره و پنج برنزی در بین این جمع بودند. آمار دوپینگی‌ها در المپیک ٢٠١٦ ریودوژانیرو فعلا محدود است. تاکنون دو وزنه‌بردار در بخش مردان که از روسیه و قزاقستان هستند و هر دو صاحب مدال برنز شدند، متهم به انجام دوپینگ شده‌اند. با توجه به آمار وحشتناک این پدیده شوم در وزنه‌برداری دنیا، طبق تصمیم اعضای هیئت اجرائی کمیته ملی المپیک اگر فدراسیون جهانی وزنه‌برداری تا ماه دسامبر گزارش رضایت‌بخشی از رسیدگی به پرونده‌های دوپینگ وزنه‌برداران ارائه نکند، این ورزش از فهرست بازی‌های المپیک ٢٠٢٤ کنار گذاشته خواهد شد. 
توماس باخ، رئیس IOC به تازگی در نشست خبری خود که در لوزان سوئیس برگزار کرده دراین‌باره می‌گوید: «المپیک ٢٠٢٤ شامل تمام ٢٨رشته‌ای است که در فهرست بازی‌های المپیک ٢٠١٦ ریو بوده‌ است، اما تأکید می‌کند که تمامی فدراسیون‌های جهانی این ٢٨ رشته باید در بهترین وضعیت مطابق با معیارهایی که IOC برای آنها تعیین کرده است، باقی بمانند. فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری نیز تا دسامبر ٢٠١٧ فرصت دارد گزارش رضایت‌بخشی درباره معضل بزرگ دوپینگ که این رشته با آن دست به گریبان است، ارائه کند».باخ گفت ارائه این گزارش، شرط باقی‌ماندن رشته وزنه‌برداری در میان ٢٨ رشته در المپیک ٢٠٢٤ است. فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری علیه کشورهایی که بیشترین موارد دوپینگ را داشته‌اند، اقداماتی را اتخاذ کرده است، اما IOC خواهان اقدامات بیشتری از طرف این نهاد است. باخ با اشاره به اینکه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در ماه‌های اخیر گام‌های مثبتی در زمینه بازیابی اعتماد کمیته بین‌المللی المپیک برداشته است، اضافه کرد: «در آخرین مجمع عمومی فدراسیون جهانی وزنه‌‌برداری که اخیرا برگزار شد، انجام برخی امور به تصویب رسید و باید ببینیم به چه نحوی این برنامه‌ها را به اجرا خواهند گذاشت و چطور این ایده‌ها را اجرائی خواهند کرد. سپس ما تصمیمات خود را در این زمینه خواهیم گرفت، البته با درنظرگرفتن اینکه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری همکاری لازم را با آژانس ضددوپینگ جهانی (WADA) داشته و گام‌هایي در این زمینه برداشته، ما خواهان تلاش‌های بیشتری از سوی آنها هستیم».درحالی‌که حضور وزنه‌برداری در المپیک ٢٠٢٤ در هاله‌ای از ابهام است، همین حالا هم این رشته از تصمیم هیئت اجرائی IOC ضربه خورده است. با تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک، سهمیه‌های ورزشکاران این رشته به منظور ارتقای سطح کیفی آن، در بازی‌های المپیک پیش‌رو یعنی ٢٠٢٠ توکیو کاهش یافته است. این اقدام سران IOC هم می‌تواند پیام محکمی برای مسئولان فدراسیون جهانی وزنه‌برداری باشد تا حداقل به‌واسطه کم‌شدن سهمیه‌های این رشته هم که شده با پدیده شوم دوپینگ مبارزه کنند و مانع از ازدست‌رفتن تعداد مدال‌های باقی‌مانده این رشته در المپیک شوند. وزنه‌برداری هم‌اکنون فقط ١٩٦ سهمیه در المپیک ٢٠٢٠ توکیو خواهد داشت. درحالی‌که در المپیک ٢٠١٦ و ٢٠١٢، صاحب ٢٦٠ سهمیه بود. علاوه بر این فقط هفت وزن برای مردان و هفت وزن برای زنان در بازی‌های توکیو وجود خواهد داشت. فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری به منظور برقراری توازن در وزنه‌برداری مردان و زنان، هشت وزن برای زنان و هشت وزن برای مردان اختصاص داده بود. ورزش ایران اگر تا پیش از این نگران حذف ورزش کشتی از بازی‌های المپیک بود، با اتفاقات به‌وجود‌آمده برای رشته وزنه‌برداری، از این پس باید با دلهره و اضطراب بیشتری به فکر حضوری مقتدر در این رویداد بزرگ باشد، دو رشته‌ای که تنها ‌داروندار کاروان ورزش ایران در تمامی ادوار بازی‌های المپیک بوده است. حذف وزنه‌برداری از المپیک می‌تواند ضربه‌ای بزرگ برای مدال‌آوری کشورمان در این بازی‌ها باشد. هرچند وزنه‌برداری ایران در سال‌های اخیر هیچ مشکلی در دوپینگ به‌ویژه در بازی‌های المپیک نداشته و یکی از پاک‌ترین تیم‌ها بوده است. وزنه‌برداری ایران در ١٧ دوره حضور در بازی‌های المپیک صاحب هفت طلا، شش نقره و هفت برنز شده است. 
البته شاید بتوان این اتفاق هرچند تلخ پیش‌روی وزنه‌برداران را به فال‌ نیک گرفت و تلنگری برای مسئولان ورزش کشور باشد تا حداقل سرمایه‌گذاری بیشتری را روی سایر رشته‌های المپیکی کنند تا دیگر فقط به مدال‌آوری وزنه برداران و کشتی‌گیران در این بازی‌های متکی نباشند. 

 

 

 

 

 

 

 

 

شرق

دسته بندی :  وزنه برداری

نظر دهید :

نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی شود

بالا